Over 8daw

Wie zijn wij?

Oprichters van 8daw

8daw is in 2013 opgericht door Cesar Lopes en Marco Groot met twee doelen: doen wat we leuk vinden en duurzame groei creëren. Belangrijk om te weten is dat “leuk” niets met arrogantie te maken heeft maar met energie. Die energie kan meerdere vormen hebben. Denk aan educatie, inspiratie of een glimlach. Het motto van Cesar en Marco is dat werk voldoet als het per saldo meer energie oplevert als dat je erin stopt. De complexiteit van een opdracht kan dus net zoveel voldoening geven als de goedheid en de glimlach. Duurzame groei heeft niet altijd met groen te maken. De 8daw-definitie van duurzaam is impact: verandering, duiding, groei……waardevolle verbetering.

Cesar Lopes

Co-Founder

Cesar Lopes werd geboren op de Kaapverdische eilanden en verhuisde als kind naar Rotterdam. Dat Cesar goed kon leren was duidelijk. Dat talent gebruikte hij om zo min mogelijk tijd aan school te besteden, om zo veel mogelijk tijd aan zijn andere talent aan zijn grote liefde te kunnen besteden: voetbal. Cesar werd kortstondig prof bij Excelsior en in Ierland en speelde zelfs een Europacup wedstrijd. Gelijktijdig rondde hij de HEAO af en behaalde hij in Amerika een Masters. Na 15 jaar werd het Cesar duidelijk dat een lange carrière in het bankwezen cijfermatig en financieel zeker voor hem was weggelegd, maar niet als mens. In het bankwezen miste hij alles wat werkelijk waardevol is: menselijkheid. Hij besloot zich volledig te richten op coaching. Hoe dat werkt, lees je hier. Tegenwoordig heeft Cesar meerdere grote liefdes dan alleen voetbal: zijn vrouw Floortje, zijn dochters Senna, Evi en Filou en zijn werk. Zijn passie, zijn missie is ook die van 8daw: het creëren van duurzame groei voor mensen en (hun) bedrijven. Cesar is een meester in het duiden waar mensen en bedrijven stappen kunnen maken en/of vastlopen. De processen die hij daarvoor ontwikkeld heeft, komen samen in de trainingen die 8daw naast de persoonlijke trajecten aanbiedt.

Marco Groot

Co-Founder

Marco Groot groeide op in Amsterdam. Marco kon veel te makkelijk leren maar faalde hopeloos in het schoolsysteem. Hij ging zonder diploma van school en besloot in militaire dienst te gaan om daarna via het uitzendbureau bij een commissionair in effecten terecht te komen. Vanaf dat moment had hij zijn passie gevonden en ging het snel. Via institutionele brokers in binnen-en buitenland werd Marco in 2007 Head of Equities bij Rabo International. Ondanks het enorme plezier en een succesvolle carrière, besloot hij in 2012 de financiële wereld te verlaten. Zijn ethische motivatie voor deze rigide stap was dat nieuwe regelgeving innovatie en creativiteit in de kiem smoorden. Marco besloot om van zijn ethiek zijn werk te maken. Hoe? Dat lees je hier: 8daw. Marco werkt net als Cesar vol liefde aan het alles wat duurzaam is of groeit. Natuurlijk heeft Marco net als Cesar meerdere liefdes: Iris, ultralopen en piekeren (afstanden van 50-250km). Als trainer van de Nederlandse ultraloop -gemeenschap en fervent langeafstandsloper weet Marco hoe het voelt en wat het is om grenzen te verleggen. Piekeren doet Marco vooral over de juiste oplossingen van (bedrijfs)economische vraagstukken die hij voorgelegd krijgt vanuit klanten, de media en de politiek.

Waarom werken Cesar en Marco samen?

Cesar is een meester in het duiden waar mensen en bedrijven stappen kunnen maken en/of vastlopen om te groeien. Zowel in persoonlijke als bedrijfs-coaching trajecten creëert Cesar de vrijheid en ruimte om authentieke keuzes te maken. Eens, “authentieke keuzes maken” wordt tegenwoordig zo vaak gebruikt dat het bijna zijn werkelijke lading verloren heeft en een cliché is geworden. Toch zijn de grootste clichés tegelijkertijd de grootste waarheden en wordt de positieve lading van authentieke keuzes onderschat. Door die keuze wel altijd te durven maken, wordt ruimte en vrijheid gecreëerd om te groeien.

Marco is in staat om complexe (bedrijfs)economische materie zo te vereenvoudigen dat iedereen het kan begrijpen. Met dat talent lukt het Marco vaak om bedrijfsvraagstukken als (de)consolidaties, fusies en overnames creatief op te lossen. Belangrijk is dat Marco nooit de beste prijs voor een partij onderhandelt, maar een uitkomst en/of oplossing zoekt die alle partijen tevreden stelt.

De waarde van de samenwerking tussen Cesar en Marco wordt geborgd in de complementaire kwaliteiten, inhoudelijke kennis van elkaars werkzaamheden en nederigheid om ieder zijn gang te laten gaan. De twee componenten van bijna elk 8daw project vereisen bijna altijd dezelfde twee competenties. Is het immers niet zo dat als een bedrijf moet worden veranderd/verkocht/gekocht, de mensen authentieke keuzes moeten durven maken? En is het niet zo dat als mensen veranderen, hun bedrijf of werkomgeving ook (mee)veranderen? Als Cesar coacht, doet Marco het bedrijfsmatige proces, of andersom, waar Marco een oplossing voor een bedrijf zoekt, werkt Cesar met de mensen.

Wat wil jij voor jouw team?

Met een open en vooral kritische blik kijkt 8daw samen met u naar elk onderdeel van uw business. 8daw creëert energie waarmee die oprechte intrinsieke motivatie van medewerkers het belangrijkste gereedschap wordt om de toekomst van uw bedrijf in te richten.